zaterdag 11 juni 2011

Mijn boefie alweer haast 3,5

Drie en half alweer, Justin waar blijft de tijd. Jij bent al wijs en groot. Lief  stout en eigenwijs ben je ook. Soms zie ik zoveel dingen van je papa in jou terug. Al heb je ook dingen die oma helemaal niet herkend hoor.  Die heb je dan vast van je mama dan he?
Een echte Boef ben je. Je weet heel goed hoe je mensen kan bespelen om je zin te krijgen. Maar o,wee als het eens niet gaat zoals jij het graag wilt. Dan ben je een klein opstandig, boos mannetje.  Het valt ook helemaal niet mee om groter te groeien en dan ook nog eens al die grote mensen regeltjes, daar heb jij soms gewoon geen zin in.
Maar de meeste tijd ben jij gezellig, je hebt een enorme fantasie, kan heel goed alleen spelen. Al is het veel leuker als oma of opa meespeelt. Sinds je naar school gaat wordt jouw woordenschat een stuk groter, en staan we wel eens verbaast als jij weer eens uit de hoek komt met een opmerking. Je begint dus echt al groot te worden en eigenlijk willen wij dat nog niet hoor, je gaat al zo hard.
Je bent ook ontzettend lief tegen je kleine broertje, helemaal niet jaloers of zo. Nog steeds vind jij het erg leuk om te helpen je broertje in bad te doen.
Jouw evenwicht orgaan werkt prima want het fietsen of steppen, zo heel hard en snel, gaat altijd goed. Voetballen kan je als de beste. Je vind het, leuk om  keihard tegen de bal te trappen. Wat een lol zeg.
Bij ons vind je ook je weg, is het niet dat je samen met opa allerlei mannen dingen doet,timmeren, zagen  of met oma eten kookt, bij onze buren de clown uit hangt of met je neven speelt, je geniet met volle teugen.

Een hond , kat, eend of geit  vindt jij wel lief en interessant, maar ze blijven ook nog een beetje eng. Het was al een hele overwinning dat je de katten van tante Yvonne zomaar ging aaien. Maar eendjes voeren blijft nog een beetje eng, zodra die beesten te dicht bij komen kruip je snel achter oma weg. Maar ja ze zijn dan ook erg brutaal. Ze pakken zomaar het brood uit je handjes en dat is helemaal niet zo leuk. Gelukkig wil je wel altijd mee eendjes voeren.
Voorlezen vind jij geweldig al had je eerst nog niet het geduld om het hele verhaal uit te luisteren, nu kan je er geen genoeg van krijgen. Wel wil je graag heel vaak hetzelfde verhaal horen. Van de drie biggetjes, met de grote boze wolf zijn we nu Peter Pan beland met de krokodil. Hoe enger hoe mooier, oma is al lang blij dat je er niet van droomt. En je kan het verhaaltje vaak al zelf navertellen aan oma die dan wel heel goed moet luisteren van jou. Oma kan hier dan ook heel erg van genieten.
Maar ook jouw niet aflatende drang om te helpen, dan ben je mijn knechtje, al is het vaak wel van de wal in de sloot, is erg leuk. Bijvoorbeeld als je oma helpt met vegen. Wij hebben een kleuter veger gekocht, maar jij eigenwijsie wil dan met de grote kamerbezem vegen, echt niet met dat kleine vegertje. Stel je voor… alleen ja, oma is daar vaak niet blij mee, want die grote veger ramt dan overal tegen aan . Moet oma toch met veel overreding komen om je van gedachten te laten veranderen. 
Oma is ook super trots op je, dat je zomaar ineens de weg naar de Wc zo goed kan vinden en overdag al droog bent. Je zit niet op de wc hoor als je moet plassen, welnee je staat…net als papa vertel je dan heel trots. Maar het maakt oma niks uit hoe, als je maar droog blijft knul. 
Dus al met al hebben we al een hele grote jongen waar oma en opa super veel van genieten als je bij ons bent.  En zeg nou zelf 3,5 is al heel groot toch?
Dag boefie, knechtje, lievie van oma die zomaar even wat op papier heeft gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten